În județul Giurgiu, au fost confirmate, sâmbătă, de către laboratorul de referință, încă două focare de pestă porcină africană, în comuna Comana. În comună, există în total cinci focare de pestă porcină africană, dintre care trei în satul Budeni și două în Comana.

Ca urmare, mâine, autoritățile sanitar-veterinare vor trece la uciderea preventivă a porcilor din gospodăriiole din cele două localități, potrivit unei măsuri luate în Comitetul Județean de Combatere a Bolilor. Potrivit ultimei recenzii, sunt 251 capete recenzate la Budeni si 183 la Comana.

Primarul localității, Aurel Enache, susține că în mare parte, localnicii și-au sacrificat singuri porcii, după ce în județ a izbucnit primul focar de pestă porcină africană.

În prezent, în județul Giurgiu, evoluează 21 de focare de pestă porcină africană, 3 focare în 3 exploataţii nonprofesionale din localitatea Brăniştari, comuna Călugăreni, 9 focare în 9 exploataţii nonprofesionale din localitatea Mihai Bravu, 3 focare în 3 exploataţii nonprofesionale din localitatea Budeni, comuna Comana, 2 focare în 2 exploataţii nonprofesionale din localitatea Comana, 1 focar într-o exploataţie nonprofesională din localitatea Călugăreni, 2 cazuri în Fondul de vânătoare 14 Singureni Luncă din localitatea Crucea de Piatră, la mistreţ, 1 caz în Fondul de vânătoare 11 Comana din localitatea Mihai Bravu, la mistreţ.

 

Articolul precedentCampanie la Giurgiu pentru siguranţa bicicliştilor „FII VIZIBIL!”
Articolul următorCe a pățit un giurgiuvean care a ascuns de autorități porcii din gospodărie