Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, întrunit, astăzi, în ședință online, a aprobat suspendarea cursurilor, pentru o perioadă de 14 zile, în următoarele unități de învățământ din județul Giurgiu:

– Liceul Teoretic „Tudor Vianu” Giurgiu – toată unitatea de învăţământ;

– Şcoala Gimnazială „Academician Marin Voiculescu” Giurgiu – toată unitatea de învăţământ;

– Şcoala Gimnazială nr. 10 Giurgiu – numai pentru clasa a VI-a A;

– Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Giurgiu – numai pentru clasa a II-a B;

– Şcoala Gimnazială nr. 3 Comana – numai pentru clasa pregătitoare. Pentru aceste unităţi de învăţământ/clase procesul de învăţământ continuă în sistem online.

Măsura a fost dispusă ca urmare a confirmării mai multor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul elevilor, personalului didactic şi nedidactic, şi a fost avizată de Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu.

În perioada de suspendare a cursurilor cu prezenţă fizică, pentru unităţile de învăţământ menţionate, conducerea unităţii/instituţiei de învăţământ va dispune realizarea curăţeniei şi aerisirii claselor/sălilor, precum şi dezinfecţia generală şi nebulizarea spaţiilor unităţii/instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete.

Reluarea cursurilor care presupun prezenţa fizică pentru unităţile de învăţământ menţionate se dispune prin hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, la propunerea conducerii unităţii de învăţământ.

Update.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Giurgiu, la nivelul unităților de învățământ pentru care astăzi s-a luat decizia suspendării cursurilor timp de 14 zile, situația persoanelor infectate cu noul coronavirus este următoarea:

La Liceul Teoretic „Tudor Vianu” Giurgiu – sunt 9 elevi confirmați, 1 cadru didactic și 3 îngrijitoare.
La Şcoala Gimnazială „Academician Marin Voiculescu” Giurgiu – sunt 9 elevi confirmați.
La Şcoala Gimnazială nr. 10 Giurgiu – sunt 2 elevi confirmați.
La Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Giurgiu – este 1 elev confirmat.
La Școala Gimnazială nr. 3 Comana – este 1 cadru didactic confirmat.
De la data reluării cursurilor cu prezență fizică până în prezent, în județul Giurgiu, au fost testați pozitiv 30 de elevi, 9 cadre didactice și 5 îngrijitoare.

Sursa: Realitatea de Giurgiu