Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit peste 2.600 articole textile, încălțăminte și de marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci și un cetățean bulgar au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele zile, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în două autocare, în compartimentul destinat bagajelor, precum și într-un microbuz, cantitatea totală de 2.664 articole textile, încălțăminte și de marochinărie, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci şi un cetățean bulgar, cu vârste cuprinse între 35 și 42 de ani. Cetățenii turci au declarat că intenționau să comercializeze bunurile, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea, iar cetățeanul bulgar a declarat că făcea curierat pentru o persoana din Cehia și nu avea cunoștință despre faptul că bunurile transportate sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 299.370 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Articolul precedentUrgență în Bulgaria!Dezinfecție la punctele de trecere a frontierei de la granița cu România!
Articolul următorEpidemia de pestă porcină africană se extinde și în alte localități din județul Giurgiu