În ultimele ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, în următoarele localități:
 
La Valea Plopilor au ars aproximativ 2.500 mp de vegetatie uscată, stuf și lăstăriș. Incendiul a deteriorat învelișul din mase plastice al cablurilor de electricitate din zonă. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă;
 
În localitatea Zorile, incendiul a mistuit aproximativ 5.000 mp de vegetație uscată și mărăciniș. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă;
 
La Uzunu au ars aproximativ 100 mp de vegetatie uscată și stuf. Au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
 
Pompierii de la ISU Giurgiu atenţionează că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.
 
În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
 
 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentAngajații din finanțe, nemulțumiți. Se pregătesc de grevă generală. Care sunt doleanțele
Articolul următorGiurgiu. Bărbat reţinut după ce şi-a înjunghiat fratele