Utilizarea aparatelor de sudură sau de tăiere a metalelor fără luarea măsurilor necesare pentru prevenirea incendiilor poate fi foarte periculoasă.

Scânteile mecanice provenite de la astfel de aparate pot aprinde materialele combustibile din apropiere, iar flăcările se pot extinde în timp scurt. 

S-a întâmplat acest lucru, ieri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Braniștea. Adăpostul animalelor a luat foc, cel mai probabil din cauza unor lucrări de tăiere sau lipire, fără respectarea normelor de protecție. 

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Din fericire, în incendiu nu au fost surprinse animale, iar pompierii au reușit să stingă flăcarile fără ca acestea să se extindă. Suprafața afectată a fost de aproximativ 50 mp. 

Pentru evitarea unor astfel de evenimente, pompierii reamintesc cetățenilor că efectuarea lucrărilor de sudare, tăiere, lipire sau a altor asemenea operaţiuni, care prezintă pericol de incendiu, se poate executa în siguranță numai după ce s-au luat măsuri pentru îndepărtarea sau protejarea materialelor combustibile, spun reprezentanţii ISU Giurgiu. 

De asemenea, în locurile în care se desfășoară astfel de activități trebuie să fie asigurate mijloace de limitare şi de stingere a incendiilor.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentVouchere sociale 2023: Când intră banii pe card
Articolul următorPeste 240 de percheziții pentru investigarea infracțiunilor economice