Firmele din municipiul Giurgiu ar putea primi o facilitate fiscală de 1% pentru impozitul pe clădiri, facilitate condiționată de arborarea drapelului României pe clădirea pe care o au în administrare.

Ideea anunțată astăzi, în conferință de presă, aparține primarului Nicolae Barbu și se dorește implementarea incepând cu 2018, pentru incurajarea patriotismului si a respectului față de însemnele naționale:

”În aproape toate statele europene, arborarea drapelului național pe toate instituțiile este obligatorie, iar prin acest lucru vrem să îndemnăm cele 2000 de firme care există în Giurgiu să pună acest însemn care ne reprezintă. Practic este un semn de respect și patriotism”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

După redactare, propunerea va sta în dezbatere publică, urmand să fie supusă și atenției consilierilor locali, sub forma unui proiect de hotărâre. Astfel, persoanele juridice care arborează drapelul național la sediul social, punctul de lucru, etc, vor face o declarație pe propria răspundere însoțită de fotografii pentru a dovedi ceea ce declară, urmând ca Poliția Locală să verifice în termen de 15 zile veridicitatea declarațiilor.

Articolul precedentZece autospeciale noi, în dotarea polițiștilor de frontieră
Articolul următorCirculație restricționată pe DN 5 din cauza unui accident rutier