Terorizarea copiilor a devenit o obişnuinţă pentru mai multe familii din judeţ, acolo unde bătaia și neglijenţa sunt frecvente. 

101 de sezizări privind cazuri de copii neglijaţi, abuzaţi fizic sau sexual s-au înregistrat în primele şase luni ale anului, arată un raport efectuat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

50 la sută dintre sesizări s-au confirmat, iar în cele mai multe cazuri, copiii au rămas în familie, după ce au fost consiliați de specialiști. Cel mai mult predomină cazurile de neglijare, dar sunt şi cazuri de abuz fizic sau sexual. Au fost 35 de cazuri de neglijare, patru cazuri de abuz fizic, șapte de abuz sexual, un caz de expoatare sexual și unul prin muncă. În 21 de cazuri, s-au impus măsuri speciale de protecție, spun reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.  Consecințele abuzului asupra copilului sunt multiple și au implicații negative în dezvoltarea lui fizică, morală sau socială, spun specialiștii.

Situația de abuz asupra unui copil poate fi sesizată de cei care intră în contact cu victima sau de orice persoană din comunitate, care are cunoștință despre un astfel de caz. Acest lucru poate fi făcut si telefonic, la numărul unic 983.

 

Articolul precedentAnchetă penală în cazul epidemiei de pestă porcină
Articolul următorCe a căutat un lider al PSD Giurgiu în biroul lui Dragnea