Pompierii au fost la datorie în zilele de Crăciun, pentru gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. În ultimele zile, misiunile acestora au vizat, în principal:

– acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 33 de situaţii

– stingerea a trei incendii:

* 25.12.2022, într-o casă din localitatea Tântava. Au ars acoperişul şi podul unei case pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp. Proprietarii s-au autoevacuat în momentul în care şi-au dat seama că a luat foc acoperişul casei. Din cauza apei, s-au degradat pereţii casei. La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o cisternă şi o ambulanţă SMURD.

* 25.12.2022, într-o casă din localitatea Ogrezeni. Au ars un dormitor, holul, baia, bucătăria şi bunurile din interior, iar alte două dormitoare au fost afectate de apă şi fum. Acoperişul casei a fost distrus în proporţie de 90%. Proprietarii s-au autoevacuat în momentul în care au constatat că au sărit siguranţele de la tabloul electric şi au simţit miros de fum. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o cisternă şi o ambulanţă SMURD.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost scrutcircuitul.

* 26.12.2022, în localitatea Vărăşti. A ars gunoi menajer pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Colibaşi, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

Pentru a preveni incendiile produse de scurtcircuite, vă recomandăm să:
– efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
– alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi şi provoca un incendiu.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedent500 de mineri, dați afară înainte de Anul Nou! Proteste de amploare în țară: ORDINUL care pune siguranța sistemului energetic în pericol
Articolul următorCalendarul zilelor libere 2023. Câte vor pica în timpul săptămânii