Județul Giurgiu va avea, începând cu anul școlar 2022-2023, în cadrul Colegiului Tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu, o clasă de învățământ profesional cu specializarea “mecanic agricol”.

 Județul Giurgiu va avea, începând cu anul școlar 2022-2023, în cadrul Colegiului Tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu, o clasă de învățământ profesional cu specializarea “mecanic agricol”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, a avut deja o întâlnire de lucru cu reprezentanții unor companii care desfășoară activități agricole și mediul educațional giurgiuvean, iar discuția a vizat pașii concreți care trebuie parcurși în acest proces și, punctual, modul de implicare a fiecăreia dintre părți.

Proiectul din cadrul Colegiul Tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu a fost demarat pornind de la nevoia de forță de muncă în domeniul agriculturii, iar gazda întâlnirii a fost chiar un cunoscut fermier, Gheorghe Cireap.

 La discuții au participat și alți fermieri importanți ai județului Giurgiu, precum Cosma Măroiu, Biță Răcman, Gabriel Nedelcu, Gabriel Pană, inspectorul școlar general adjunct Florentina Găină și directorul Colegiului Tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu, Ana Maria Fierăstrău.

”Întâlnirea a decurs foarte bine, a fost o întâlnire de lucru înpreună cu fermierii pentru că ne-am dorit de la bun început ca demersul susținut de Consiliul Județean să răspundă nevoilor concrete din piața forței de muncă din sectorul agricol. Subiectele principale pe care le-am abordat au fost promovarea clasei de învățământ dual și cum pot antreprenorii din sectorul de agribusiness, fermierii județului Giurgiu, să sprijine această inițiativă”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea.

La rândul său, fermierul-gazdă al întâlnirii, Gheorghe Cireap s-a declarat mulțumit de rezultatul întâlnirii de lucru și de aspectele stabilite în cadrul discuțiilor. ”Suntem hotărâți să ne implicam în acest proiect educațional deoarece avem nevoie de oameni pregătiți la nivel de execuție”, a spus fermierul, vorbind și în numele colegilor săi care activează în sectorul agricol.

Elevii vor beneficia de burse din partea CJ și a companiilor

În cadrul clasei de învățământ profesional cu specializarea mecanic agricol vor fi scolarizați, în total, 23 de absolvenți de gimnaziu. Pe durata celor trei ani de studii, elevii vor primi burse atât din partea Consiliului Județean Giurgiu, cât și din partea companiilor.

De asemenea, elevii vor avea parte de stagii de pregătire la companiile unde, în urma absolvirii cursurilor de mecanic agricol, vor avea un loc de muncă asigurat.
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentBilanț coronavirus 10 februarie: 26.466 cazuri noi și 139 decese
Articolul următorDecizie bombă: doctoratul plagiat ajunge la CCR. O instanță a admis sesizarea Curții Constituționale – răsturnare de situație în justiție