Vremea bună nu poate fi decât motiv de bucurie, însă, așa cum o simțim pe pielea noastră în fiecare an, o plimbare la iarbă verde poate să aducă și musafiri nedoriți: țânțarii.

Plus că umiditatea excesivă din această primăvară a favorizat înmulțirea țânțarilor și a căpușelor.

Oamenii spun că, o dată cu încălzirea vremii, numărul insectelor crește considerabil.

Primăria Giurgiu a demarat acțiunea de dezinsecție a tuturor spațiilor verzi de la nivelul municipiului. Aceasta va fi făcută etapizat, iar soluțiile folosite pentru combaterea ţânţarilor și a căpușelor sunt avizate de Ministerul Sănătății și nu sunt dăunătoare oamenilor.

De înlăturarea insectelor se ocupă angajații Giurgiu Servicii Publice. Substanțele care stau la baza acțiunii de dezinsecție se vor aplica în spațiile verzi dintre blocuri, dar și în parcuri. Până acum, acțiunea de dezinsecție a fost realizată în proporție de 70%.

Municipalitatea solicită apicultorilor luarea măsurilor necesare pentru protejarea albinelor pentru ca acestea să nu fie afectate de acțiunea de pulverizare a substanțelor de dezinsecție.

Articolul precedentAccident rutier, în municipiul Giurgiu! O tânără şi fetiţa ei, aflată în cărucior, lovite pe trecerea de pietoni
Articolul următorAlertă ANM: Cod galben de vreme severă imediată în județele Giurgiu și Teleorman