Ionel Dancă a vorbit la Realitatea PLUS despre criza prin care trece coaliția de guvernare în acest moment. El a răspuns și acuzațiilor pe care Florin Cîțu și Rareș Bogdan le-au lansat la adresa lui Ludovic Orban.

„În momentul de față, ințiativă moțiunii de cenzură aparține celor două formațiuni USR-PLUS AUR și ei trebuie să gestioneze demersurile pentru adoptarea moțiunii. PNL este într-o situație foarte complicată pentru că unele decizii guvernamentale au aruncat în aer coaliția de guvernare, iar noi că PNL trebuie să ne apărăm prim-ministrul liberal și să evităm orice situație ar putea duce la pierderea guvernării în formulă actuală. Acesta a fost votul românilor. Nu există o altă formulă decât această coaliție de guvernare în care PNL este principalul partid de guvernământ.

Ce mi s-a părut foarte supărător și de-a dreptul revoltător e că unii colegi în această procedura prevăzută de lege acuză culmea pe președintele camerei deputaților că ar încerca să se folosească de această procedură. E o acuzație total nefondată care are că resort doar născociri ale unor conspirații folosită în competiția internă din PNL. Poziția PNL e una fermă: noi nu ne dorim alte formule de guvernare, noi am promis românilor că vom conduce România fără PSD.

Mi s-ar părea absolut scandalos că guvernarea PNL să ajungă la mâna PSD sau să depindă de disponibilitatea PSD-ului. Nu ne dorim acest lucru, trebuie să căutăm soluții pentru ieșire din criză alături de partenerii noștri, USR-PLUS”, a declarat Ionel Dancă.

Dancă a insistat pe faptul că mai mulți colegi din PNL l-au acuzat pe Ludovic Orban:

„Sunt niște acuzații absolut incredibile, pur și simplu nu mai există nicio limita în competiția noastră internă dacă s-a ajuns să-l compari pe Ludovic Orban cu Dragnea, așa ceva nu credeam că o să aud din gură premierului liberal propus de Ludovic Orban. E absolut halucinant să acuzi președintele Camere Deputaților care a îndeplinit o obligație. Nici măcar PSD-ul nu a încercat să tergiverseze o obligație legală”, a spus Dancă.

Articolul precedentAnca Alexandrescu: „Klaus Iohannis nu face decât să ducă PNL-ul în gard. Riscă să ia sub 10% la următoarele alegeri”
Articolul următorBilanț coronavirus 4 septembrie: 1.568 cazuri noi și 28 decese