La tenis de masă, la Jocurile Olimplice de la Paris, România va avea reprezentanți la feminin la echipe și simplu, la masculin, la simplu și la dublu mixt.

Eduard Ionescu și Ovidiu Ionescu s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de simplu masculin la tenis de masă, în urma pozițiilor ocupate în clasamentul mondial, potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

„Andrei Eduard Ionescu este cel de-al cincilea reprezentant al României care va evolua în competiţia olimpică de tenis de masă de la Paris 2024. Graţie poziţiei sale în clasamentul mondial, Eduard Ionescu şi-a câştigat dreptul de a evolua în întrecerile masculine de simplu.

Ovidiu Ionescu, care se calificase deja la dublu mixt alături de Bernadette Szocs, a obţinut dreptul de a evolua şi în competiţia de simplu, de asemenea datorită poziţiei sale în ierarhia mondială de la simplu”, se arată într-un comunicat al COSR publicat pe site-ul oficial.

După ce Federaţia Internaţională de Tenis de Masă a omologat clasamentul mondial, Eduard Ionescu, ocupantul locului 72, a devenit astfel al 92-lea membru al Echipei Olimpice Team Romania pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

La tenis de masă, la Jocurile Olimplice de la Paris, România va avea reprezentanți la feminin la echipe și simplu, la masculin, la simplu și la dublu mixt.

Echipa României, 92 de sportivi la JO 2024

Team Romania are în acest moment 92 de sportivi calificaţi la JO 2024 (26 iulie-11 august), la 15 sporturi, potrivit Agerpres.

Sportivii români calificaţi la JO 2024 până în acest moment:
Atletism (6): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Stella Rutto (3.000 m obstacole);

Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);

Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);

Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 – 500 m);

Canotaj (45 locuri cotă): simplu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;

Ciclism (1): Ede Molnar (mountain bike);

Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă – echipa feminină; Andrei Muntean;

Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;

Haltere (2): Mihaela Cambei (cat. 49 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg)

Lupte (4): Andreea Beatrice Ana (lupte libere, cat. 53 kg), Kriszta Tunde Incze (lupte libere, cat. 62 kg), Cătălina Axente (lupte libere, cat. 76 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, cat. 130 kg);

Polo pe apă (13): 13 locuri cotă – echipa masculină;

Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);

Tenis de masă (5): 3 locuri cotă – echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt); Bernadette Szocs şi Elizabeta Samara (simplu feminin), Ovidiu Ionescu şi Eduard Ionescu (simplu masculin);

Triatlon (1): Felix Duchampt;

Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6).

Articolul precedentANPC pune la dispoziție un serviciu de permanență pentru minivacanța de Rusalii
Articolul următorPosibil adversar din Croația pentru Corvinul Hunedoara