Jurnalista din Bulgaria, Victoria Marinova, ucisă în apropierea Dunării, la Russe, a fost comemorată, în această seară, de mai mulţi ziarişti şi localnici din Giurgiu, care au aprins lumânări şi au adus flori în faţa Teatrului „Tudor Vianu”,din Giurgiu.

În faţa Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, oameni din presa locală, dar şi localnici care doar au auzit de Victoria Marinova, s-au adunat, în această seara, de la ora 18.00, şi au vorbit despre jurnalista din Bulgaria, omorâtă la Russe.

Ei au aprins lumânări şi au pus flori la portretul jurnalistei ucise.

Primarul oraşului Giurgiu, Nicolae Barbu, s-a alăturat şi el iniţiativei jurnaliştilor din Giurgiu.

Jurnaliştii prezenţi la evenimentul din seara aceasta au spus că au iniţiat acest demers pentru a fi, astfel, alături de „jurnalistul care a luptat fără să se teamă”.

Victoria Marinova, în vârstă de 30 de ani, a fost abuzată sexual, bătută şi sufocată. Corpul acesteia a fost găsit într-un parc din apropierea Dunării, sâmbătă, la Russe.

Directoare şi prezentatoare la postul regional TVN din Russe, ultimul reportaj al Victoriei Marinova se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzaţi de implicare o serie de politicieni şi oameni de afaceri.

Iniţial, un român a fost reţinut în cazul uciderii jurnalistei, însă acesta a fost eliberat.

Astăzi, un alt suspect a fost reţinut în Germania, la cererea autorităţilor bulgare.

Sewerin K., suspectul în vârstă de 21 de ani, a fugit duminică din Bulgaria, traversând România şi reuşind să ajungă în Germania, a declarat procurorul bulgar Sotir Zazarow, citat de agenţia de presă DPA.

Individul a fost pus sub acuzare pentru uciderea jurnalistei, iar autorităţile bulgare aşteaptă extrădarea lui din Germania.

Articolul precedentTeroriştii au luat ostatici! Exercițiu antitero, la Giurgiu
Articolul următorGreva transportatorilor în Giurgiu. Vor fi afectați călătorii?