Liberalii acuză USR-ul că este un partid de opoziție, și nu unul de guvernare. Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, la „Legile puterii”, că partenerii de coaliție nu au vrut decât să plece de la guvernare cu orice preț. Cu toate acestea, Orban susține că, în continuare, cea mai decentă coaliție rămâne cea actuală. Premierul Florin Cîțu a spus că se aștepta la demisiile miniștrilor USR din moment ce s-au afiliat cu AUR. 

„Este în mod clar o adâncire a crizei. USR PLUS merge până la capăt. Arată foarte clar că nu mai există soluție de guvernare comună, PNL-USR-UDMR-minorități cu Cîțu premier, că USR PLUS preferă să treacă în Opoziție decât să-l mai susțină pe Florin Cîțu ca premier”, a declarat Ludovic Orban, în exclusivitate, la „Legile puterii”.

„Eu cred că încă avem șanse să refacem aceasta coaliție. Nu cred că PNL poate să găsească o altă formă de guvernare care să evite PSD. Singura coaliție decentă, rezonabilă, care are sprijin în electoratu lcare a votat cu PNL, e coaliția pe care am format-o din 6 decembrie, USR PLUS, UDMR și cu sprijinul Grupului minorităților naționale”, a mai spus Ludovic Orban, care este și președintele Camerei Deputaților.

Florin Cîțu a declarat în seara de vineri că „era normal, în momentul în care depui moțiunea alături de AUR, să-ți dai demisia din guvern. Cum să fii ministru al Sănătății și să pleci în mijlocul pandemiei?! Cum să ai altem inistere și să lași țara fără guvernare în acest moment și să te asociezi cu AUR?!”.

„Haideti sa fie toate la timpul lor, deocamdata nu stim decat că au semnat. Singura certitudine pe care o avem astăzi este că USR PLUS au legitimat in România un partid extremist si au semnat alaturi de el o motiune impotriva lor, ceea ce numai Dragnea a mai facut. Două dintr-o lovitura. l-au legitimat și pe Dragnea și un partid extremist”, a mai spus Florin Cîțu.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCaravană pentru depistarea cancerului de col uterin, în Giurgiu
Articolul următorMiniștrii USR-PLUS și-au depus demisiile din Guvernul Cîțu. Cine preia interimatele