La Academia de Lupte Ciprian Sora a avut loc, în cursul lunii septembrie, un stagiu de pregătire al polițiștilor giurgiuveni, coordonat de celebrul Ciprian Sora, comisar șef în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activitatea a fost premergătoare participării la cea de-a 5 a ediție a Cupei Structurilor Speciale de Intervenție Rapidă, organizată în cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” București.

Polițiștii giurgiuveni au efectuat o ședință de antrenament, la Academia de Lupte Ciprian Sora, sub supravegherea și îndrumarea celebrului Ciprian Sora, fost campion mondial de kickboxing, antrenor al unor cunoscuți sportivi români de kickboxing, doctor în educație fizică și sport și care în prezent activează comisar șef în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care a adus un plus de noutate în ceea ce privește metodele de autoapărare și procedee de interes pentru activitatea polițienească.

În cadrul acestei ședințe, aceștia au învățat și exersat o pregătire specifică sporturilor de contact combinată cu elemente de crossfit și sparring, care au constat într-un antrenament variat ce îmbină exerciții funcționale care lucrează întregul corp la intensitate ridicată , îmbunătățirea reflexelor de luptă, strategiilor de a acționa cât și a forței fizice.

Competiția, una complexă și cu un grad ridicat de dificultate este programată să se desfășoare pe durata a trei zile și include probe de îndemânare, forță și rezistență.

Probele vizează abordarea unor elemente de dificultate ridicată, îndemânare în folosirea echipamentelor specifice structurilor de intervenție, tragerea cu armamentul din dotare cât și intervenția în echipă.

 

Articolul precedentAccident rutier în Giurgiu. Un copil a fost lovit după ce a traversat strada prin loc nepermis
Articolul următorPaul Stănescu, la Giurgiu: „Să lăsăm la o parte toate frustrările!”