Drumuri importante din județul Giurgiu, de rang naţional, au ajuns într-o stare de degradare accentuată, de-a dreptul exasperantă pentru conducătorii auto care sunt nevoiţi să circule zilnic pe respectivele şosele.

Vorbim aici de DN 5B, un drum care leagă Giurgiu de DN6, dar și de drumul de acces către Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Drumurile erau într-o stare proastă de mai multă vreme, iar lunile de iarnă au făcut degradarea şi mai accentuată şi supărătoare, și asta pentru că ambele drumuri sunt tranzitate zilnic de sute de camioane. Pentru aceste drumuri, speranţele pe termen scurt sunt legate doar de lucrări de reparaţii în zonele degradate, care ar trebui să înceapă cât mai curând posibil.

Un drum naţional foarte prost şi intens circulat este DN 5B, care leagă Giurgiu de DN 6. Drumul nu a mai fost reparat de foarte mult timp iar traficul greu a contribuit și mai mult la degradarea sa. Probleme similare sunt și pe porțiunea de drum de 600 de metri care leagă DN 5 de Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Preluată acum un an în administrare de către CNAIR, de la Primăria Giurgiu, aceasta a fost reparată la momentul respectiv dar acum au apărut din nou gropi în asfalt.

Directorul DRDP București, Daniel Dinu, susține că imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru, vor începe lucrări de reparații la ambele tronsoane de drum, reparații constând în astuparea gropilor cu plombe.

Într-o situație deplorabilă se află și o altă porțiune din drumul de acces către Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe o distanță de un kilometru, și anume cartierul Rudari. Strada este serios afectată de sutele de tiruri care o tranzitează zilnic. În plus, nu are nici trotuare iar oamenii sunt nevoiți să circule pe carosabil, punându-și viețile în pericol. În timp ce oamenii sunt nemulțumiți că tirurile care trec pe strada lor prezintă un real pericol, atât pentru structura de rezistenţă a caselor cât şi din punct de vedere al siguranţei rutiere, autoritățile spun că vor construi trotuarele până în 2020 dar că nu pot reabilita carosabilul,  până nu introduc utilitățile.

 

 

Articolul precedentDemisie la PSD Giurgiu! Un deputat a plecat din partid
Articolul următorAccident rutier pe strada Gheorghe Doja, din Giurgiu