Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 630 articole pirotehnice, în valoare de 6240 lei, pe care doi cetățeni români și un cetățean bulgar au încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

În data de 27.12.2018, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în baza Planului comun de acțiune încheiat între S.P.F. Giurgiu și I.P.J. Giurgiu, polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase (S.A.E.S.P.) au desfășurat o acțiune specifică, pe sensul de intrare în țară.

Astfel, a fost descoperită, în trei autoturisme, cantitatea totală de 630 articole pe bază de amestecuri pirotehnice în valoare de 6240 lei.

Față de cele constatate, persoanele în cauză au declarat că articolele pirotehnice le aparțin, le-au achiziționat din localitatea Ruse-Bulgaria pentru a le utiliza de sărbători și nu aveau cunoștință de obligativitatea deținerii autorizațiilor necesare.

Întreaga cantitate de bunuri a fost ridicată de către lucrători din cadrul S.A.E.S.P.- I.P.J. Giurgiu, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materialelor explozive,  iar persoanelor li s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetate în stare de libertate.

 

Articolul precedentAlertă! Noi cazuri de pestă porcină africană apărute pe un fond de vânătoare din județul Giurgiu
Articolul următorDaruri pentru bătrânii instituționalizați din partea Tribunalului Giurgiu