Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu,  au descoperit 25 de migranţi, cetăţeni din Irak si Turcia, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși într-un microbuz, condus de un șofer sârb.

Şoferul transporta produse electronice din Turcia, pentru o societate din Cehia.

Echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români şi bulgari a efectuat verificări amănunţite asupra mijlocului de transport şi astfel, în compartimentul marfă al microbuzului, au fost descoperiţi ascunşi, printre cutiile cu produse electronice, 25 de cetăţeni străini.

Potrivit oamenilor legii, este vorba de 24 de cetățeni irakieni şi un turc -13 bărbaţi, 7 femei şi 5 minori – adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 39 de ani, iar minorii între 9 şi 17 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că doreau să ajungă  într-un stat din vestul Europei, iar cetăţeanul sârb a susţinut că nu ştia cum s-au ascuns persoanele respective în microbuz.

Conform protocolului romano-bulgar, migranţii şi șoferul sârb au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentGiurgiuveni, mergeţi la munte de Sfânta Maria? Recomandări de ultimă oră
Articolul următorAccident teribil, tir răsturnat pe DN 5