Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în  evidențele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 27.042 locuri de muncă. 

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.979), lucrător comercial (1.442), agent de securitate (1.260), ucenic (998), manipulant mărfuri (929), vânzător (927), lăcătuş mecanic (812), muncitor necalificat în industria confecţiilor (695), casier (674), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă (591).
Din cele 27.042 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.423 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 15.480 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.
Oferta locurilor de muncă la nivel național poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secțiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante. În ceea ce privește locurile de muncă la nivel județean, aceste informații pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenții pentru ocuparea forței de muncă județene/municipale sau la sediul acestora.

 

Articolul precedentVIDEO. Băiatul de 8 ani dispărut la Pecineaga, căutat de peste 14 ore inclusiv cu un elicopter
Articolul următorIncendiu violent în localitatea Sfântul Gheorghe din județul Giurgiu