Dotarea pădurarilor cu armament de serviciu este un prim pas pentru o luptă egală cu mafia lemnului deoarece, până acum, personalul silvic era într-un dezavantaj logistic evident, a scris miercuri seara ministrul Mediului, Costel Alexe, pe pagina sa de Facebook.

„De astăzi, cei pe care în mod popular îi numim ‘pădurari’ vor fi înarmaţi cu armament de serviciu. Este un prim pas pentru o luptă egală cu mafia lemnului, deoarece, până acum, personalul silvic era într-un dezavantaj logistic evident. Acest dezavantaj încă există, dar astăzi s-a făcut un pas important în echilibrarea luptei cu aceşti hoţi. Astăzi, Parlamentul României a aprobat noul Statut al Personalului Silvic”, arată Alexe.

Ministrul Mediului a precizat, în context, că documentul aduce o serie de corecţii esenţiale pentru ca întreg personalul silvic să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii optime.

„Siguranţa personalului silvic, în special a celor care asigură paza pădurii, este întărită prin acest nou Statut, aşa cum au solicitat toate asociaţiile profesionale din sector, dar şi societatea civilă. După promulgarea actului normativ, vom avea cadrul legal necesar pentru ca pădurarii să se poată apăra mai eficient în derularea atribuţiilor de serviciu. Întreaga societate a fost şocată de numărul şi nivelul agresiunilor la care au fost supuşi, în ultimi ani, cei care ne păzesc pădurile”, scrie ministrul Mediului.

Alexe subliniază, de asemenea, că aprobarea noului Statut reprezintă un pas important reforma sectorului silvic din România.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede ca personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu armament de serviciu.

Proiectul de lege modifică statutul personalului silvic şi a fost adoptat cu 232 voturi pentru.

Articolul precedentControale ample ale inspectorilor sanitari veterinari în pieţele, abatoarele şi magazinele alimentare din Giurgiu
Articolul următorȘcolile nu mai sunt obligate să obțină autorizația ISU de incendiu! Cine trebuie să o obțină