Miron Mitrea, analist politic, a comentat în această seară, la emisiunea Culisele puterii, de la Realitatea PLUS, subiectele momentului. Mai exact, acuzațiile ministrului pe picior de plecare al Sănătății, Ioana Mihăilă, care spune că personalul din centrele de vaccinare este neplătit de 3 luni de zile, acuzându-l pe premier că a lăsat Sănătatea fără bani, dar și valul de scupiri care ține românii pe jar.

„Trăim un moment pe care nu am crezut că îl voi trăi. Avem la Guvern niște copii care nu înțeleg responsabilitatea funcțiilor, ci care aruncă cu noroi (…). Nu poți  arăți cu degetul la Citu acum, înseamnă  nu ai făcut nimic. (…) El clar  premierul e iresponsabil. Problema mea e  nu a văzut asta președintele. De ce doamna ministru, care e din sistem, nu și-a pus scaunul la bătaie și nu a rezolvat situația? Nu l-ați dat jos pe Dragnea  nu l-a ascultat pe Grindeanu? Voi faceți la fel?Singură soluție logică de ieșire din criză par  fie anticipatele. Vino cu un guvern minoritar. Un guvern mai prost decât cel care da această coaliție nu poate există„, a afirmat analistul politic. 

Cât privește subiectul legat de independența energetică, Miron Mitrea a reamintit  se vorbește de foarte multă vreme despre asta, ideea fiind ulterior abandonată. „Acum nu e vorba de independența energeticăci de prețÎn România nu există cerere atât de mare încât  crească prețurile, dar toți se uită la bursă de la VienaÎn mod cert Guvernul ar fi trebuit  ia măsuri și  blocheze prețurile. Nu are niciun fel de logică ce spune Citu, el vorbește despre altceva. Nu este problema independenței energetice. Ea trebuie asigurată, toate partidele sunt de acord cua stă. E o diversiune ieftinăDacă în timpul guvernării voastre se întâmplă ceva neplăcut, voi sunteți de vină. Cresc prețurile necontrolat și voi nu lauti nicio măsurăÎn schimb, faceți circ. Problema nu e asta, ci  țară e neguvernata. De fapt,  e guvernată prost”, a arătat el. 

Cine este repetentul și premiantul săptămânii?

Pe final de emisiune, Mitrea a afirmat  este greu  saptama această  desemneze premiantul saptamnii,a  cum o făcea de obicei. El a subliniat însă  repetenți sunt 2, Florin Citu și Ioana Mihăilă: „Repetentul săptămânii – e greu dacă ne uităm în criză politică,a   ne vom uită la Ministerul  Sănătății le dăm la amândoi fără  vedem a cui e vină.  Sunt amândoi.  Săptămâna asta fără  premianți și cu mulți repetenți„. 

CITEȘTE ȘI: Miron Mitrea, la Realitatea PLUS: Miza HAOSULUI politic în care ne aflăm – șefia parchetelor

Articolul precedentINSOMAR – 47% dintre români cred că Florin Cîțu ar trebui să-și dea demisia – Sondaj devastator pentru premier
Articolul următorMiron Mitrea: „Ion Caramitru, omul care a dat semnalul schimbării Revoluției anticeaușiste în revoluție anticomunistă”. Ce spune despre Patzaichin