Clubul Polițiștilor Motocicliști Blue Knights III a organizat, astăzi, o tură moto de conștientizare și responsabilizare a motocicliștilor începători.

Motociciștii au plecat din Piața Alba Iulia din București, pe următorul traseu: București- Giurgiu- Prunaru- Mihăilești- București. Ei au ajuns în Giurgiu în jurul orei 11.30, unde au desfășurat o acțiune de prevenire în fața Teatrului Valah.

Alături de motocicliști s-au aflat și polițiști rutieri, jandarmii dar și paramedicii, ultimii prezentând metode de prim ajutor și descarcerare în accidentele în care sunt implicați motocicliști.

Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au purtat discuții interactive privind cauzele generatoare ale accidentelor rutiere în care sunt implicați motocicliștii și au făcut recomandări celor prezenți cu privire la conduita preventivă care trebuie adoptată în trafic, dar și cu privire la metodele și mijloacele de autoprotecție și de evitare a acestora.

De asemenea, motocicliștilor le-a fost oferită posibilitatea de a face propuneri pentru îmbunătățirea climatului de siguranță rutieră.

Totodată, reprezentați ai Filialei Crucea Roșie Giurgiu și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au organizat ateliere de lucru interactive în cadrul cărora au prezentat exerciții demonstrative de acordare a primului ajutor în cazul unor accidente rutiere, motocicliștii având posibilitatea de a participa activ.

Articolul precedentAccident de circulație pe DN6. Două femei au fost rănite după ce autoturismul lor a intrat în coliziune cu un microbuz
Articolul următorRatele la casă ale militarilor și polițiștilor, plătite de stat