Pentru a beneficia de primă de inserție sau, după caz, de indemnizație de șomaj, absolvenții de învățământ liceal trebuie să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Pentru absolvenții care nu au promovat Bacalaureatul dar și pentru cei care au trecut cu bine de examenul maturității, termenul limită de înscriere a fost 24 iulie.

Aceștia pot beneficia de prima de inserție, dacă își găsesc un loc de muncă, în maximum 60 de zile de la absolvire. Pentru a beneficia de primă de inserție sau, după caz, de indemnizație de șomaj, absolvenții de învățământ liceal trebuie să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

1.500 de lei este suma maximă pe care statul o oferă absolvenților care își găsesc sau nu un job în această perioadă, timp de o jumătate de an.
Aceasta se acordă absolvenților instituțiilor de învățământ și absolvenților şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni.
Numai că, la Giurgiu, niciun absolvent din acest an nu a solicitat prima de inserție, asta însemând că nu au reușit să își găsească un job în cele două luni de după absolvire.

Mai pot beneficia de acest stimulent acordat tinerilor, cei care sunt absolvenți de  facultăți sau școli postliceale, și care, după ce se înregitrează în evidențele AJOFM, își găsesc un loc de muncă pentru mai mult de 12 luni.

 

 

Articolul precedentCataloage electronice vor fi obligatorii în şcolile din Giurgiu
Articolul următor16 și 17 august, zile nelucrătoare! Avem încă o minivacanță!