Virusul pestei porcine africane pare de neoprit. Astăzi, au fost confirmate noi cazuri de îmbolnăvire în localitatea Brăniștari, județul Giurgiu, în gospodăria unui localnic.

Opt din nouă probe de laborator recoltate de la porcii din curtea respectivă au fost pozitive și se așteaptă rezultatul și celei de-a zecea probe.

De altfel, doi dintre porci au și murit între timp. O altă suspiciune a apărut astăzi, într-o altă gospodărie, tot din Brăniștari.

Noile cazuri de pestă porcină au fost confirmate în zona de protecție a focarului descoperit pe 9 septembrie, în aceeași localitate.

Mâine, Comitetul Local de Combatere a Bolilor se va întruni la Prefectura Giurgiu, iar DSVSA Giurgiu va propune uciderea preventivă a porcilor din zona de protecție.

Directorul DSVSA Giurgiu, Liviu Florescu, susține că la Brăniștari virusul se extinde și a căpătat imunitate, drept urmare este necesară uciderea preventivă a porcilor de pe o rază de trei kilometri, din zona de protecție a focarului, respectiv din localitățile Brăniștari și Mihai Bravu.

 

Articolul precedentAlertă maximă. Porcii mor pe capete la Brăniștari. O nouă suspiciune, într-o altă gospodărie
Articolul următorAccident de circulație la trecerea de pietoni de la Maiorescu