Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit peste 2.600 de articole textile și parfumuri, contrafăcute, pe care un cetățean turc și un cetățean român au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în două autocare, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 2.614 articole textile și parfumuri, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt un cetățean turc și un cetățean român, în vârstă de 40, respectiv 48 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să comercializeze bunurile și nu dețin documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 198.200 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedent20 de noi agenți de poliție, la Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu
Articolul următorUn mare retailer, cu magazine și în Giurgiu, apel către cumpărători