Siguranța românilor, oriunde s-ar afla aceștia, constituie prioritatea Poliției Române!

De aceea, și în această iarnă, poliţiştii români acționează împreună cu poliţiştii bulgari în staţiunea montană Bansko, din Bulgaria, pentru a oferi posibiliatea turiștilor români să se adreseze direct polițiștilor din țara lor.

În perioada 15 decembrie 2018 – 15 martie 2019, 6 polițiști români, cunoscători ai limbii bulgare, printre care și un polițist giurgiuvean, agent șef adjunct Laurențiu Eugen Constanda, au fost desemnați de conducerea Poliției Române să desfăşoare activităţi de siguranţă publică în cadrul unor patrule comune cu poliţiştii bulgari, în staţiunea turistică Bansko, din Bulgaria.

Poliţiştii români vor acţiona, în 3 serii, fiecare de câte 30 de zile, în localitatea Bansko, acordând sprijin colegilor bulgari, atât pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, cât şi pentru a intermedia relaţionarea turiştilor români cu autorităţile bulgare.

„Colegii noștri vor participa, alături de poliţiștii bulgari, la activităţi de patrulare şi misiuni de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor antisociale care ar putea fi comise de cetăţenii români și sprijini autoritățile din statul vecin la stabilirea identităţii persoanelor de cetăţenie română.

De asemenea, vor realiza misiuni operative, în colaborare cu structurile de aplicare a legii din Republica Bulgaria și vor sprijini anchetele în derulare prin schimb de date şi informaţii cu caracter operativ.”, este mesajul Poliției Române.

Articolul precedentAccident în lanț, pe DN6, provocat de un autoturism de teren
Articolul următorBulgăroaică, prinsă în flagrant în timp ce vindea petarde