100 de sindicaliști din Federația PUBLISIND au pichetat, astăzi, Prefectura Giurgiu.

Polițiști, angajați ai Penitenciarului Giurgiu, dar și alți bugetari, membrii de sindicat, au protestat la Giurgiu față de înghețarea salariilor și a sporurilor pentru anul 2021. 

Potrivit sindicaliştilor, revendicările generale vizează: eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, aplicarea Legii-cadru privind salarizarea bugetarilor şi un salariu minim corelat cu creşterea preţurilor de consum.

Publisind totalizează 35.000 de membri din domeniile Poliţie şi Poliţie de frontieră, Poliţie penitenciară şi probaţiune, administraţie publică centrală şi locală, asistenţă socială, grefă judiciară, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS.

Sindicaliştii au declanşat proteste începând cu data de 31 decembrie 2020 şi precizează că aceste acţiuni vor continua pe termen nedeterminat.

Protestele PUBLISIND se află în derulare și vor continua pe termen nedeterminat, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, de către sindicaliști.

„Nu cerem majorări salariale! Guvernul Romaniei trebuie sa respecte propriile acte normative asumate la nivel de executiv si aprobate in Parlamentul Romaniei.

Suntem bugetari iar acesta nu trebuie sa fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile asa cum nu putem refuza restrictiile, interdictiile si incompatibilitatile impuse de lege. Pentru o salarizare decenta si echitabila  ne asteptam randulinca din anul 2010, an in care o mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare. Avem o noua lege-cadru din anul 2017 care nu a fost aplicata decat pentru anumite familii ocupationale. Insa sectorul public nu este impartit in smecheri si fraieri. Nu putem inghiti la nesfarsit tergiversarile. Sporurile sunt inghetate din anul 2010. Din anul 2021 ingheata din nou si salariile dupa doar doi ani de aplicare a legii-cadru, insa ingheata exact acele salarii aflate mult sub nivelul prevazut de lege si care ar fi trebuit aduse la un nivel corespunzator pana in anul 2022.

Apreciem că măsurile de austeritate impuse de Guvernul Câțu reprezintă ultima soluție la problemele economice pe care le traverseaza tara noastra. Cresterea deficitului bugetar este un pretext la indemana pentru toate guvernele dispuse in primul rand sa taie”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentAcțiuni pentru siguranța navigației, organizate și la Giurgiu
Articolul următorIa pastila SRS: Discriminare! Pașaportul Covid crește profitul companiilor farmaceutice