Omul de afaceri Nelu Iordache se află în custodia Poliţiei, el urmând a fi încarcerat, în urma deciziei instanţei de condamnare definitivă la 11 ani şi 9 luni închisoare pentru fraude la construcţia autostrăzii Nădlac-Arad, au precizat surse din Poliţie.

“Având în vedere decizia instanţei, astăzi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale a pus în aplicare un mandat de executarea a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unui bărbat de 54 de ani. Cel în cauză este în custodia poliţiştilor, urmând a fi încarcerat“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, a fost condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucureşti la 11 ani şi 9 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac – Arad.

Conform deciziei instanţei, Nelu Iordache a primit 6 ani şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, 6 ani şi 6 luni pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, 4 ani şi 6 luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi 2 ani pentru înşelăciune.

Pedepsele au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 11 ani şi 9 luni închisoare, din care se va scădea perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu (1 decembrie 2012 – 25 august 2014).

Condamnarea aplicată de CAB este mult mai mare decât cea dată în decembrie 2017 de instanţa de fond – Tribunalul Bucureşti -, care pronunţase o sentinţă de 6 ani şi 9 luni închisoare.

Pe latură civilă, instanţa a dispus ca acţiunea formulată de BCR să rămână nesoluţionată, însă l-a obligat pe Nelu Iordache să plătească firmei SC Monteadriano – Engenharia E Construcao SA suma de 5.512.611 lei, cu titlu de daune materiale.

De asemenea, judecătorii au dispus ca lui Nelu Iordache să-i fie confiscată suma de 14.126.070 lei, rămasă în urma comiterii infracţiunii de delapidare, fiind menţinut sechestrul pe mai multe bunuri mobile şi imobile. 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentValvis Holding lansează Wet, primul Hard Seltzer fabricat în România după o rețetă proprie (P)
Articolul următorSondaj INSOMAR. Omul din umbra PSD – blat politic la cel mai înalt nivel. Cifrele care trădeaza pactul pentru putere