Celebrul tren Orient Express, care face traseul dintre Paris şi Istanbul, a sosit astăzi, la ora 12.40, în Gara Giurgiu Nord, cu o  întârziere de 40 de minute față de ora anunțată.

Turiștii nu au fost așteptați cu acorduri de fanfară, așa cum vor fi așteptați la Russe. De altfel, Gara Giurgiu Nord este plină de buruieni iar peisajul este unul dezolant.

În afară de autorităţile implicate în bunul mers al călătoriei, turiştii au fost întâmpinaţi de câţiva câini maidanezi!

Pe peron, doar câțiva localnici au avut curiozitatea să vadă Orient Express-ul, în rest fiind de faţă ceferişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră.

În scurta oprire din Gara Giurgiu Nord, s-au efectuat formalitățile de frontieră.

Traseul parcurs durează șase zile. Cei care aleg o astfel de călătorie spun că experiența este una unică, chiar dacă suma plătită este de câteva mii de euro. Turiştii de astăzi se bucură tocmai de atmosfera interbelică pe care o oferă interiorul garniturii. Deşi cei mai mulţi dintre turişti sunt afacerişti sau nobili, printre ei sunt şi oameni obişnuiţi, care doresc să experimenteze o dată-n viaţă o călătorie cu trenul din Occident până la porţile Orientului. `
Traseul trenului începe la Paris, trece prin Viena, Budapesta, Sighisoara, Brașov, Sinaia, Ploiești Vest, București, Varna și ajunge, în final, la Istanbul.

 

Articolul precedentAtenție, șoferi giurgiuveni!Luati-vă taxa înapoi!
Articolul următorColiziune între o căruță și un autoturism, pe DN 41. Trei persoane au fost rănite