Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu role de poliester, patru cetățeni afgani care intenţionau să intre ilegal în România.

Astăzi, la ora 08.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Ford înmatriculat în Turcia, un cetăţean turc în vârstă de 42 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de poliester din Turcia pentru Polonia. În timpul verificării mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda CO2, aparatul a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.

În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperite patru persoane de sex masculin, care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele descoperite ascunse sunt cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 17 și 26 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului într-o parcare din Turcia cu ajutorul unui cetățean turc a cărui identitate nu o cunosc, cu știrea șoferului. Totodată, au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi cetățenii afgani au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Articolul precedentBiserica din județul Giurgiu, pictată de părintele Arsenia Boca, resfințită
Articolul următorCirculație întreruptă la frontiera Giurgiu timp de o oră. De ce a fost luată măsura