Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Giurgiu și al Poliției Oraș Pantelimon, județul Ilfov au organizat și executat o acțiune pe linia protejării mediului de afaceri. 

Oamenii legii au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și comuna Dobroești, județul Ilfov, la persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor furt și înșelăciune.

Astfel, în cursul anului 2017, un bărbat de 43 de ani, din orașul Voluntari, județul Ilfov, lucrător la o societate comercială din comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu, având ca obiect de activitate fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic, ar fi strâns din curtea societății mai multe piese din fier, dezafectate, pe care le-ar fi transportat cu o autoutilitară la o altă societate comercială, completând o factură de vânzare a fierului vechi cu date nereale.

La începutul anului 2018, bărbatul în cauză a demisionat, motivând unele probleme medicale, iar după plecarea acestuia, cu ocazia efectuării inventarului, s-a constatat lipsa unor utilaje, matrițe, materii prime cât și de produse finite.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că, după demisie acesta, și-a înființat propria societate comercială cu același obiect de activitate, producând ambalaje din material plastic cu utilajele și matrițele sustrase de la societatea la care lucrase.

Miercuri, 25 iulie a.c., cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, la punctul de lucru al unei societății comerciale din municipiul București, au fost identificate și ridicate: o mașină de suflat, o moară de tocat, un compresor și un număr de 5 matrițe, bunuri sustrase de către bărbatul în cauză.

Prejudiciul cauzat este estimat la suma de 200.000 lei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  furt și înșelăciune.

 

Articolul precedentCozi impresionante de mașini la Punctul de trecere a frontierei de la Vama Giurgiu
Articolul următorE grav! 63 de focare de pestă, autoritățile cer sprijinul armatei și altor structuri DSV