Polițiștii de investigare a criminalității economice au desfășurat luni, 30 septembrie, 31 de percheziții domiciliare în șase județe, printre care și Giurgiu, și în București, într-un dosar de evaziune fiscală, în domeniul colectării și valorificării materialelor reciclabile feroase. 

Mascații au descins în județele Gorj (20 percheziții), Olt (două percheziții), Mehedinți (patru percheziții), Brașov ( 1 percheziție), Giurgiu (1 percheziție), Ilfov (1 percheziție) și în București (două percheziții). În Olt, perchezițiile s-au desfășurat în Slatina.

Pe raza județului Gorj, polițiștii au efectuat 20 de percheziții domiciliare, 13 dintre acestea fiind desfășurate la sediile unor societăți comerciale, iar 7 percheziții au fost efectuate la domiciliile unor administratori, pe raza localităților Târgu Jiu, Motru și Bălești. În urma perchezițiilor, desfășurate în cadrul unui dosar aflat în instrumentarea polițiștilor din Gorj, au fost ridicate înscrisuri privind activitatea derulată de agenții economici în scopul eludării bugetului de stat, fiind conduse la sediul I.P.J. Gorj 12 persoane în vederea audierii. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 10.000.000 de lei , se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu, Poliției Municipiului Motru și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

 

Articolul precedentUn mare retailer, cu magazine și în Giurgiu, apel către cumpărători
Articolul următorSub control judiciar după ce a furat două biciclete de pe scara unui bloc