Persoanele vulnerabile vor beneficia gratuit de reabilitarea termică a locuințelor. Anunțul a fost făcut de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, care a precizat că finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.
 
Guvernul a adoptat o ordonanță prin care se dorește rezolvarea problemelor care pot să apară în implementarea proiectelor de infrastructură.

Actul normativ prevede și accesul gratuit pentru diverse categorii de persoane vulnerabile la reabilitarea termică a locuințelor.

„Ce vreau în mod special să punctez este că actul normativ a adus și două modificări importante din perspectiva socială, de interes direct pentru oameni.

Pe deoparte, pentru persoanele vulnerabile care au primit sprijin pentru plata facturilor la încălzire, reabilitarea termică a locuințelor se va face gratuit, fără să fie taxați în acest sens”, a precizat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Persoanele vulnerabile vor beneficia gratuit de reabilitarea locuințelor. Lista beneficiarilor

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, vor avea acces gratuit la reabilitarea termică a locuințelor persoanele cu dizabilități, pensionarii cu venituri reduse, veteranii și văduvele de război.

Actul normativ prevede, totodată, accesul unităților de cult la fonduri europene pentru a reabilita patrimoniul istoric și a-l valorifica, pentru serviciile pe care le prestează unitățile de cult.

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: Împreună suntem mai puternici! România are tot ce ii trebuie aici, între granițele ei! Nu ne trebuie nimic de la alții!
Articolul următorCum a vrut șeful Poștei Române să denigreze Realitatea Plus. Dezvăluirile Ancăi Alexandrescu, confirmate de DNA – VIDEO