Pesta porcină africană a afectat 11 localități din județul Giurgiu, iar noi și noi focare continuă să apară în fiecare zi.

Autoritățile sanitar-veterinare sunt în alertă și spun că situația va fi cu mult mai gravă decât anul trecut. În acest moment, conform informațiilor DSVSA Giurgiu, evoulează 26 de focare în gospodăriile populației, iar în localitatea Pietrișu, este în plină desfășurare acțiunea de ucidere preventivă a animalelor.

De altfel, uciderea preventivă a porcilor din gospodării se va face și la Singureni, începând de luni, dar și la Crânguri și Stejaru.

În același timp, la Izvoru a fost confirmat un focar, 12 porci din gospodăria respectivă fiind sacrificați preventiv.

Totodată, a fost confirmată o suspiciune în Giurgiu, în cartierul Rudari, de către laboratorul DSVSA, iar dacă proba va fi confirmată și la București, va fi cel de-al treilea focar de PPA din municipiu.

O altă suspiciune, de la Hodivoaia, a fost trimisă spre confirmare la laboratorul de referință din București.

Pe localități, PPA evoluează astfel: Chirculești – 1 focar; Isvoarele – 4 focare (localitate unde a avut loc ucidere preventivă); Iepurești – 3 focare; Stejaru – 1 focar; Podu Doamnei – 1 focar; Singureni – 4 focare; Giurgiu – 2 focare; Crânguri – 2 focare; Valea Dragului – 2 focare; Izvoru – 1 focar; Pietrișu – 5 focare (localitate unde se desfășoară ucidere preventivă)

Articolul precedentCod roșu la frontiera cu Bulgaria. Timpi de așteptare de peste o oră
Articolul următorTrei irakieni, ascunși printre baloți de ață, găsiți într-un automarfar