În județul Giurgiu, pesta porcină africană se extinde cu rapiditate. În prezent, evoluează 14 focare de PPA: 3 focare în 3 exploataţii nonprofesionale din localitatea Brăniştari, comuna Călugăreni; 7 focare în 7 exploataţii nonprofesionale din localitatea Mihai Bravu;1 focar într-o exploataţie nonprofesională din localitatea Budeni, comuna Comana; 1 focar într-o exploataţie nonprofesională din localitatea Comana; 2 cazuri în Fondul de vânătoare 14 Singureni Luncă din localitatea Crucea de Piatră, la mistreţi.

În localitatea Mihai Bravu se aplică uciderea preventivă.

Altă suspiciune cu probe în lucru la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti există într-o exploataţie nonprofesională din localitatea Adunaţii Copăceni.

DSVSA Giurgiu solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Giurgiu sau autorităţilor locale.

Toate animalele bolnave/suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.

Articolul precedentNoi cazuri de îmbolnăviri și zeci de morți cu virusul West-Nile. Vezi situația la Giurgiu
Articolul următorPrins în trafic fără să posede permis, conducea un autoturism fără asigurare și fără ITP valabil