Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit, în ultimele 48 de ore, peste 1.200 de articole textile și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean moldovean şi un cetăţean austriac au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Polițiștii de frontieră au descoperit într-un autocar și într-o autoutilitară, în compartimentele destinate bagajelor, cantitatea totală de 1.246 articole textile și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt un cetățean moldovean şi un cetăţean austriac, în vârstă de 21, respectiv 31 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ofere bunurile cadou prietenilor, respectiv să le comercializeze și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 309.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

Articolul precedentLa peste 20 de grade Celsius, Giurgiul este împânzit cu decoraţiunile luminoase de Crăciun
Articolul următorO femeie din Giurgiu s-a sinucis în propria locuință