În cursul anului 2020, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Giurgiu au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 1186 de persoane, dintre care 888 din state terțe și 298 din Uniunea Europeană.

Au fost depistați 13 străini în situații ilegale, 8 dintre aceștia fiind luați în custodie publică. De asemenea, au fost acordate 212 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.300 de lei.

În anul 2020, polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Giurgiu au asigurat managementul șederii, pe raza județului, pentru 1186 persoane, dintre care 888 din state terțe, cei mai mulți din Turcia, Nepal și Liban și 298 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Bulgaria, Italia și Grecia.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt conexe angajării în muncă, dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE) sau stabilirii domiciliului pe teritoriul ţării noastre.

De asemenea, ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 347 de permise de ședere, dintre care 336 pentru șederea temporară și 11 pe termen lung. Au fost eliberate 32 de certificate de înregistrare pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

În ceea ce priveşte admisia în România, au fost soluţionate 6 invitații și 4 cereri pentru reîntregirea familiei depuse pentru străini din state terțe.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 261 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, mai mult cu 50% față de anul precedent, fiind emise 212 avize de angajare pentru lucrători permanenţi.

Pe parcursul anului, polițiștii de imigrări au organizat 25 de acțiuni și controale pe linia combaterii șederii ilegale, în cooperare cu instituțiile care au atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 13 străini în ședere ilegală.

Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea/prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 10 decizii de returnare, pentru 8 persoanedispunându-se și măsura luării în custodie publică, iarceilalțistrăini au fost puşi în legalitate.

Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.300 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, șiOG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentSincopele campaniei de vaccinare. Cum s-a ajuns ca sute de doze să fie distruse, iar oamenii să fie programați dintr-un județ în altul, din lipsă de seruri
Articolul următorBilanț coronavirus 26 ianuarie: 2.877 de cazuri noi, 97 de decese