Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 1.220 de pachete cu ţigări, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 26.12.2019, la ora 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar M.V., în vârstă de 23 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagajul acestuia, disimulate printre bagajele personale, 1.220 pachete cu ţigări.

În urma celor constatate, persoana în cauză a declarat că a cumpărat țigările din Bulgaria și intenționa să le transporte în Germania, pentru a le oferi unor conaționali cu care lucrează.

Țigările, în valoare de 23.180 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Articolul precedentAutoturism căutat de autorităţile din Grecia, descoperit la Giurgiu
Articolul următorUrmărit internațional, depistat de polițiștii giurgiuveni