În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut 348.500 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 139.500 pe sensul de intrare şi 209.000 pe cel de ieşire din ţară şi peste 85.000 mijloace de transport, dintre care aproximativ 33.700 pe sensul de intrare și 51.300 pe sensul de ieșire din țară.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 36 fapte ilegale (17 infracţiuni şi 19 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 53.000 lei; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 13.350 lei. nu s-a permis intrarea în ţară a 12 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 18 cetăţeni români din diferite motive legale.

Articolul precedentUn jandarm a găsit o pungă cu bani. Cum a fost identificat proprietarul
Articolul următorGiurgiu, printre primele județe unde pesta porcină africană face ravagii