Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 800 de articole textile și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățen turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 6 februarie, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit  într-un autocar, în compartimentul bagaje și sub scaunele pasagerilor, cantitatea totală de 825 articole textile și parfumuri, bunuri inscripționate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute  fără documente de proveniență.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este un cetățean turc,  în vârstă de 39 de ani. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile din Turcia, intenționa să le comercializeze și nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 102.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauza, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similar”, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentLocuitorii din zeci de localități din județul Giurgiu nu pot crește nici porci santinelă. De ce, citiți aici
Articolul următorProgramul și televizările „sferturilor” Cupei României