Ieri dimineață, s-a deschis piața volantă din curtea Direcției Agricole cu fructe si legume de sezon, miere si produse apicole, fructe de aronia, suc natural de mere, conserve si multe alte produse aparținând producătorilor giurgiuveni.

„Piata volantă se doreşte a fi un semnal în vederea încurajării şi consumului de produse locale. Astfel, giurgiuvenii vor fi rasfațați cu legume și fructe proaspete, direct de la producători. Ne dorim să permanentizăm acest gen de activități. Suntem încrezători că acest eveniment va avea continuitate, că vom dezvolta ideea. Dar, în primul rând, aceasta depinde de consumatori, pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare” a declarat directorul executiv DAJ Giurgiu, Petra Ochișor.
 
 
Evenimentul se va repeta în zilele de 18 și 25 septembrie, în aceeași locație, între 8.00-17.00, apoi, iar în zilele de 2, 9 și 10 octombrie 2021, acțiunea se va muta pe pietonala de pe str. Mircea cel Bătrân, pentru a sărbători și Ziua Națională a produselor agroalimentare românești, tot în scopul încurajării consumului de produse agroalimentare autohtone şi de produse tradiţionale.
Acţiunea se doreşte a fi un semnal adresat atât producătorilor, cât şi consumatorilor, prin care DAJ Giurgiu asigură toată disponibilitatea, în vederea încurajării şi consumului de produse locale.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentIncendiu violent la Clejani. Două case au fost cuprinse de flăcări
Articolul următorBilanț CoVid-19: 2.255 de cazuri noi, 29 de decese, 600 pacienți internați la ATI, dintre care 9 minori