Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit un pistol cu gaze  pe care un cetățean turc a încercat să-l introducă ilegal în țară, ascuns în cabina autocamionului pe care-l conducea.

În data de 12.02.2019, în jurul orei 22.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autocamion înmatriculat în Turcia, un cetățean turc, în vârstă de 59 de ani.

Acţionând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autocamionului și au descoperit, ascuns și nedeclarat, într-o borsetă, în cabina autocamionului, un pistol semiautomat cu gaze, calibrul 9 mm. De asemenea, în același loc, au fost găsite și 28 cartușe, același calibru.

Cu ocazia verificărilor specifice șoferul a declarat că pistolul și muniția îi aparțin, le-a achiziționat din Turcia pentru autoapărare și nu deține permis port armă și nici autorizație de introducere pe teritoriul României.

Pistolul și cartușele, în valoare de 1300 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ”nerespectarea regimului armelor și munițiilor” faptă prevăzută de art. 342, alin. 2, C.P.

Articolul precedentTaxa de gunoi, mărită. Cât vor plăti giurgiuvenii și cine va salubriza orașul
Articolul următorAccident pe șos. Bălănoaiei. Biciclist lovit de o mașină