Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit într-un autoturism un pistol cu gaze si 12 cartuşe, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă în țară,  fără să deţină documentele necesare, cu intenţia de a ajunge in Belgia.

În data de 31 iulie, ora 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Bulgaria, cetățeanul bulgar A.Y., în vârstă de 32 de ani.

Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului şi au descoperit, în portbagajul acestuia, un pistol cu gaze, calibru 9 mm, marca EKOL şi 12 cartușe.

Cu ocazia verificărilor, cetăţeanul bulgar a declarat că nu cunoștea faptul că pentru a intra în România cu arma şi muniţia, trebuie să deţină documente pentru acestea și că dorea să călătorească în Belgia, la rude.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată, fapte prevăzute de art. 342 şi art. 279 din Codul Penal.

Articolul precedentGiurgiuvenii sună nejustificat la 112 pentru a testa reacția de răspuns a autorităților
Articolul următorUrgență în Bulgaria!Dezinfecție la punctele de trecere a frontierei de la granița cu România!