În această săptămână, Poliția Română desfășoară, la nivel național, acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

Astfel, în perioada 13 – 19 mai, polițiștii rutieri giurgiuveni efectuează acțiuni pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

În aceste zile, polițiștii opresc autocare și microbuze, mulți șoferi afirmând că aceste controale sunt binevenite.

Controalele vizează în special tirurile şi camioanele pentru marfă, dar şi microbuzele şi autocarele. Poliţiştii verifică alcoolemia şi actele şoferilor.

,,În cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL)”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJP Giurgiu, Emanuela Sârbu.

Articolul precedentAccident rutier pe DN5 la Plopșoru
Articolul următorO nouă atenţionare meteo de vreme rea! Giurgiu este vizat