Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire la Școala Gimnazială Mihai Viteazu Giurgiu, în cadrul campaniei „Foc de artificii”

Polițiștii au desfășurat activități preventive pentru a-i determina pe elevi să conștientizeze riscurile la care se expun atunci când folosesc articolele pirotehnice ilegale sau nedestinate publicului larg.

Activitățile au scopul de prevenire și de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale.

De aceea, polițiștii recomandă:

În perioada sărbătorilor de iarnă, le recomandăm părinților să supravegheze copiii cu atenție, deoarece aceștia pot fi expuși incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice. Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în privința respectării condițiilor esențiale de securitate.

Gazele obținute în urma arderii acestora pot dăuna mediului înconjurător. Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiați cu atenție instrucțiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

De asemenea, vă sfătuim să folosiți cu atenție sporită articolele pirotehnice, pentru a evita producerea incendiilor nedorite sau a vătămărilor corporale.

Articolul precedentInterzicerea cumulării pensiei cu salariul. În ce cazuri nu se aplică
Articolul următorA rănit un bărbat și a fugit de la locul accidentului