În Giurgiu, mâncatul semințelor prin parcuri a devenit un sport local și, în ciuda sancțiunilor, oamenii preferă să îl practice. Polițiștii locali stau la pândă în parcuri pentru ai prinde pe contravenienți, care pe lângă faptul că sunt amedați, trebuie să și măture cojile de semințe. De altfel, Giurgiu este primul oraş din România în care, printr-o hotărâre de consiliu local, s-a interzis consumul semintelor în spaţiul public.

În perioada 31 octombrie- 4 noiembrie, Poliția Locală a acționat pe raza municipiului Giurgiu pentru păstrarea ordinii și liniștii publice dar și pentru păstrarea curățeniei orașului.

Astfel, s-a folosit a procedeu tactic pânda polițienească, în parcurile orașului, cu preponderență în Parcul Clopotari. În cele cinci zile de acțiune s-au întocmit 38 de sancțiuni contravenționale (17 pentru aruncarea de seimțe pe domeniul public, 16 pentru consum de alcool pe domeniul public, patru pentru lipsa carnetelor de sănătate și a ustensilelor de strâns dejecțiile animalului de companie aflat în promenadă și una pentru deranjarea liniștii și ordinii publice prin larmă și zgomote), valoarea amenzilor fiind de 6.700 lei.

Au fost avertizate verbal mai multe persoane pentru deranjarea ordinii și liniștii publice.

 

Articolul precedentUn șofer băut s-a răsturnat cu autoturismul pe DN 5
Articolul următorGiurgiuvenii invitați la un festival culinar cu raci și fructe de mare