ISU Giurgiu a fost solicitat în această după amiază să intervină la un incendiu de vegetatie uscată produs în proximitatea pădurii dintre localitățile Cartojani (comuna  Roata de Jos) și Priboiu (comuna Crevedia Mare).

Pentru evitarea și înlăturarea pericolelor au fost mobilizate la fața locului forțe și mijloace din cadrul a trei inspectorate, mai exact: trei autospeciale cu apă și spumă din cadrul ISU Giurgiu, o autospecială de la ISU Teleorman si o autospecială  de la ISU Dâmbovița.

După aproximativ trei ore de luptă cu flăcările, pompierii din teren au reușit să lichideze incendiul care amenința pădurea anterior menționată.

În sprijinul pompierilor aflați în timpul serviciului,  imediat au venit și pompieri aflați în timpul liber, care locuiesc în satele din apropierea zonei afectate.

Din fericire, incendiul a fost localizat în timp util, evitându-se astfel pericolele care puteau apărea în cazul pătrunderii incendiului în interiorul pădurii (pe timpul intervenției au fost afectați de incendiu doi copaci uscați și o parte din liziera pădurii.

ISU Giurgiu face apel la cetățeni să acorde o atenție deosebită acestor aspecte, pentru că un moment de neatenție poate duce la incendierea pădurilor sau apariția altor riscuri care pot pune în pericol viața și siguranța altor cetațeni sau chiar propria viață.

Articolul precedentNoi agenți angajați la Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu
Articolul următorRomâni, informaţi-vă dacă plecaţi în călătorie!Avioanele rămân la sol!