Miercuri, 23 ianuarie, pompierii giurgiuveni și-au prezentat bilanțul activității desfășurate în 2018, în prezența oficialităților județene, a unui reprezentant al  Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dar și ai  instituțiilor cu care pompierii giurgiuveni cooperează.

„Conform datelor statistice înregistrate la Inspectoratul pentru situații de urgență “Vlașca” al județului Giurgiu, în anul 2018, unitatea a fost angrenată în 4.606 activități (intervenții/recunoașteri/exerciții), desfășurate în zona de competență (cu o medie zilnică de aproximativ 13 activități), dintre care 2.925 au fost cazuri asistate de S.M.U.R.D. (64 % din totalul activităților) și 1.472 intervenții ale ISU „ Vlașca”, SVSU și/sau SPSU (32 % din totalul activităților)”, a declarat maiorul Radu Covaci, inspectorul șef al ISU Giurgiu.

La capitolul incendii, 274 au fost stinse de către serviciile profesioniste – ISUJ,  23 în cooperare:  ISU – SVSU şi 24 au fost stinse de către SVSU/SPSU.

Pompierii giurgiuveni au intervenit la stingerea a 392 de incendii necontrolate de miriști, vegetație uscată, gropi de gunoi.

Totodată, ISU Giurgiu a acționat în șase intervenții de descarcerare, 163 de asistență persoane, 181 alte situații de urgență, 66 de acțiuni pentru protecția mediului, 27 de salvări de animale și 77 de intervenții pentru asigurarea/supravegherea zonei de producere probabilă a situației de urgență.

De menționat că, 177 de anunțuri nu s-au confirmat.

În anul 2018, comparativ cu anul precedent, s-a înregistrat o scădere a numărului de intervenții (fără SMURD), de la 1.506 la 1.472 (cu aproximativ 2%). Ca urmare a evidențierii în registrele cu organizarea intervenției a recunoașterilor și a exercițiilor desfășurate, la numărul total de intervenții se adaugă recunoașterile – 87 și exercițiile – 95.

Comparativ cu anul 2017 s-a înregistrat o scădere cu aproximativ 8% a numărului incendiilor (fără incendii de vegetație uscată), respectiv 297.

În perioada analizată, numărul intervențiilor la incendii necontrolate de miriști și vegetație uscată a scăzut față de anul precedent, cu aproximativ 11 %.

În ceea ce privește, numărul intervențiilor SMURD ale subunităților inspectoratului se remarcă o semnificativă scădere (cu 24%) pentru perioada similară ale anilor consecutivi, de la 3.880 în 2017 la 2.952 în 2018, ponderea acestora din totalul intervențiilor depășind 60 %.

Motivul pentru care a fost înregistrat un număr scăzut de intervenții pe acest palier este gradul de uzură ridicat al autospecialelor justificat de numărul mare de defecțiuni precum și al orelor de scoatere din intervenție pentru remedierea defecțiunilor majore.

În concluzie, pe timpul executării misiunilor specifice, bilanțul instituției ne îndreptățeşte să considerăm că efectivele de pompieri giurgiuveni au acționat cu profesionalism și performanța acțiunilor operative a crescut la nivelul ISU Giurgiu.

 

 

 

Articolul precedentTânăr prins la volan sub influența drogurilor
Articolul următorAlertă alimentară: Un tip de file somon afumat, retras de la comercializare dintr-un supermarket