Autoritățile din județul Giurgiu încep astăzi sacrificarea preventivă a porcilor din gospodăriile din localitatea Brăniștari, comuna Călugăreni, după ce acolo a fost confirmat un nou focar de pestă porcină africană, al treilea în decurs de 17 zile.

Specialiștii DSVSA, jandarmi, reprezentanți ai Direcției Agricole și autoritățile locale se vor reuni la Brăniștari, unde acționa pentru sacrificarea preventivă a porcilor din gospodăriile populației. Veterinarii au de sacrificat 150 de porci, conform recensământului efectuat, dar nu se știe câți vor mai găsi la fața locului.

Ieri după-amiază s-a desfășurat la sediul Prefecturii Giurgiu ședința Comitetului Local de Combatere a Bolilor, convocat de subprefectul Adriana Puțaru și în care s-au stabilit măsurile pentru eradicarea și prevenirea răspândirii virusului pestei porcine africane în zonă.

În urma confirmării celui de-al treilea focar de PPA în localitatea Brăniștari, subprefectul de Giurgiu a emis un ordin privind aplicarea măsurii excepționale de ucidere preventivă a efectivelor de suine din această localitate.

 

Articolul precedentPorc mistreț, găsit mort pe DN 5, la Bibița
Articolul următorPercheziții la traficanții de droguri din Giurgiu! Cine sunt cei vizaţi, vezi aici