Fermierii care cultivă roșii în extrasezon vor fi ajutați și mai mult. Subvenția ar putea fi dublată iar programul ar putea fi extins şi la alte legume cultivate în sere şi solarii. Cel puțin așa au sunat promisiunile făcute de Liviu Dragnea legumicultorilor din Colibași, județul Giurgiu. Liderul PSD a mers ieri acolo însoțit de ministrul Agriculturii.

Românii ar trebui să consume mai multe alimente din producția locală şi să depindă mai puțin de importuri. Liderul PSD crede că are soluții pentru sprijinirea legumicultorilor.

Subvențiile ar trebui să le permită fermierilor să investească în echipamente de încălzire astfel încât legumele românești să poată fi găsite și în timpul iernii. Unii agricultorii cer însă măsuri radicale care să-i ajute să se mențină pe piață.

Deși se plâng că nu au loc să-și vândă produsele în marile magazine, unii dintre fermieri recunosc că tot mai bine e în piața tradițională.

Producția locală de tomate este subvenționată din 2017. În 2018, de exemplu, recolta a fost mai mare cu peste două sute de mii de tone față de anul precedent.

Articolul precedentPloi moderate cantitativ, la Giurgiu, timp de patru zile
Articolul următorI.T.P.F. Giurgiu vă informează: începe perioada de prohibiție la pescuit comercial în apele care constituie frontieră de stat